Blanita animalutului dumneavoastra este recomandat sa fie tunsa constant, atat din motive de igiena cat si de aspect. In functie de rasa, dimensiunea si temperamentul animalutului, acesta poate fi tuns cu masina, cu foarfeca sau cu ambele.

Tunsul se poate face atat in functie de rasa cat si de preferinte. Toate manoperele ce includ operatiunea de tuns se efectueaza cu un instumentar profesional, ce se dezinfecteaza dupa fiecare cosmetica.

Recomandarea noastra ferma este sa se efectueze si imbaierea imediat dupa tuns pentru a putea elimina resturile de blanita rezultate din tuns si pentru a da animalutului un aspect fresh.

Dupa manopera de tuns, tuns si spalat, sau chiar oricand este nevoie, cosmeticienii nostrii va vor coafa animalutul atat pentru igiena acestuia, cat si pentru a-i da un aspect ingrijit si frumos.

Sunt destul de multe cazuri in care animalutul dumneavoastra nu este cel mai bun prieten cu peria sau pieptenele. Drept urmare, mai ales catelusii, dar si pisicile cu blana lunga sunt predispusi sa li se incalceasca blanita si sa se formeze calti. Problema apare atunci cand acesti calti avanseaza inspre piele si pot da iritatii si si chiar mancarimi. Alta problema care ar putea sa apara datorita caltilor ar fi aceea ca pielea nu mai poate sa respire cum trebuie si pot aparea descuamari sau alte afectiuni.

La finalul unei cosmetizari cu baita, pentru ca animalutul dumneavoastra sa aiba un aer proaspat si distins, cosmeticienii nostri va vor parfuma patrupedul cu produse special destinate uzului veterinar.